7 grunner til å polere betongen

Med et slipt industrigulv sliper man av sementhinnen på toppen av et gulv et betonggulv. Dette gjør at overflaten i seg selv blir sterkere. Dette kombinert med en behandling og polering av gulvet gjør at man får et støvfritt, slitesterkt og estetisk flott gulv.

1# Støvfri overflate
Ved polering av betonggulv tetter man porer i toppen av gulvet og “glasserer” overflaten slik at den gir fra seg minimalt med støv.

2# Høy slitestyrke
Polerte betonggulv har en svært høy slitestyrke. Det kan håndtere mye traffic og tungt utstyr. Vanskelig å skade og resistent mot riper.

4# Enkelt vedikehold
Polert betong er relativt enkelt å vedlikeholde. Det kan gjøres med en mopp eller med en vaskemaskin med pad under.

3# Kost effektivt – life cycle cost
Et betonggulv av kvalitet, behandlet og polert kan forventes å ha en livslengde på flere tiår. Det vil si livskostnaden på et slikt gulv vil være lav. Sammenlignet med substitutter som epoxy, belegg, maling osv så vil man ikke trenge å bytte betonggulvet ut grunnet slitasje. Med andre ord, i det lange løp vil man spare penger.

5# Truck og maskinvennlig
Et polert betonggulv kontra et ordinært betonggulv utgjør en forskjell for trucker og maskiner. Ved polering så får man en finere overflate som er snillere mot truckhjul og maskinhjul generelt og man vil da ha mindre slitasje og mindre truckspor på gulvet.

7# BREEAM vennlig
Polerte betonggulv er svært breeam vennlig da man benytter allerede eksisterende betong. Det blir heller ikke tilsatt noen spesielle kjemikalier.